tirsdag 8. august 2017

Årets cachetur går til Finnsnes

Dette er andre cachetur til Nord-Norge sammen med gemalen. Den forrige var for 6 år siden.
Sørover fra Gildeskål (Blix)
Da ble det få funn på en tredagers regnfull tur nordover.
Retur gjennom Lofoten og Kystriksveien foregikk i flott vær. Vi fikk se og oppleve mange perler langs kysten - som vi ikke hadde oppdaget uten geocaching. "Å, eg veit meg eit land." 
Vi brukte da en uke tilbake.

I år bestilte vi i god tid overnattinger underveis til Finnsnes over 8 dager. Været har vært skiftende gjennom sommeren og det så ikke så lyst ut før vi startet heller. Baksetet var rikt utstyrt med regntøy og støvler med mer.

I elgens rike
2. august 2017
Tomter-Alvdal var første strekning. Det ble transportetappe til Grundset nord for Elverum. Vi plukket deretter cache etter cache - på høyre side av veien - i oppholdsvær og rastet på Rena. Truende skyer og enkelte lyn surret rundt både foran og bak oss, men vi kunne holde på uten nedbør fram til Koppang. Da søkte vi inn og spiste elgkarbonader til middag. Deretter kunne vi fortsette reisen med logging av flere cacher. 22 funn denne dagen.

Opp til La Pollo - måneferd a la Aukrust
3. august 2017
Først besøkte vi Kjell Aukrusts rike - en fin avveksling. Selvfølgelig var flere cacher i Alvdal preget av bygdas store sønn. Deretter dro vi til Tynset for å følge "Tynset Power Trail". Vi var utstyrt med to matpakker hver. Det kom vel med for da vi hadde vært innom de 40 første, var gemalen så ivrig at vi fortsatt en stund til for å supplere dem vi ikke fant underveis. Innsatsen kjentes på kroppen. Jeg sovnet halv elleve etter at alle cachene var logget på nett. 40 funn!!

4. august 2017
Utsikt over Stugudalen
Det var kommet mye fuktighet i lufta. Vi kjørte raskt gjennom Røros før vi startet letingen etter de få som fantes på veien videre gjennom Stugudalen  og Selbu med til Stjørdal. En periode regnet det litt, men vi tapte ikke mye på det. Dessuten var det noen vi bare måtte finne uavhengig av været og kle seg deretter. I Nord-Trøndelag kom finværet tilbake. 13 cacher underveis + 5 i byens sentrum.

5. august 2017
Idyll ved Hessjøen, Stjørdal
Da gikk vi en runde i Remarka (bymarka i Stjørdal). Deilig vær og stort sett greie og varierte cacher ble funnet. Flott terreng fristet til å ta stien helt rundt Hessjøen. Vi merket at det skulle bli i lengste laget, særlig etter en bratt utforbakke for gemalen. Godt med litt massasje etterpå og 33 cacher!
Snåsavannet

6. august 2017
Namsen omgitt skogen
Veien videre gikk gjennom Snåsa i strålende vær. Imponerende flott bygd med mye historie. Da vi nådde Namsskogan, hadde vi funnet 12 cacher. Da vi kom fram til Vertshuset, gikk vi en fin tur langs Namsen og fant 5 cacher til.

7 august 2017
Høyt henger cachen.
Å komme ned gikk
fortere enn tenkt.
Knakk! Så var det
gjort - uten skade.
Utsikten var flott
Neste etappe gikk over Saltfjellet til Fauske. Vi tok av E 6 for å kjøre Villmarks-veien, men svingte av den mot Trofors fordi vi ikke så hele ruta på kartet samtidig. Dermed gikk vi glipp av den mest spektakulære delen av naturen her. Med såpass lang reise ble det heller ikke tid til mange stopp. Dessuten brukte vi lang tid på flere cacher - uten å finne dem eller de lå lenger unna veien enn vi vanligvis stopper for på langtur. Det ble bare 5 funn.




1 kommentar: