lørdag 12. august 2017

Sommer i Nord 10. - 13. august

Normisjon har tradisjonen tro stevne på Finnsnes. Det er tredje gang vi deltar. Vi blir møtt av så mange inkluderende mennesker og føler oss velkomne og godt mottatt.
Samlingen åpnet med futt og klem. Med temaet "Levende skatter" fikk vi se barna og de unge som skal ha eget opplegg. Normisjons generalsekretær holdt tale over temaet. Hun holdt fram at det er Gud som gjør oss levende og gir oss det ved vi trenger for egen del og til å dele med andre det Han har gitt oss. Da er det viktig å kjenne sin egen historie slik at vi enkelt kan snakke om våre erfaringer med Gud i medgang og motgang gjennom livet. Det er troverdig!

Til ettertanke: Jeg er snar til å fortelle om geocaching og forklare hva det er. Men når snakket jeg med andre om Jesus sist - hva han betyr for meg?

Dagen etter hørte vi om "Levende tvil". Interessant at tvil er noe normalt som kommer og går. Den kan gi utfordringer som fører vekst og modning av troen.
Det var tre seminarer å velge i. Jeg valgte temaet "Hvorfor skal vi be?" ved Anne Birgitta Kvelland Langmoen. Underveis delte vi noen erfaringer. Kort svar:
  1. Fordi Gud er Gud
  2. Fordi vi trenger det.
  3. Fordi det er hvile
  4. Fordi andre mennesker trenger det.
Kveldsmøtet handlet om "Levende greiner". Jan Rettedal malte bilder av hvordan frukttrær må stelles for å bære mye frukt - for å la oss se at slik steller Gud også med oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar